Skrivtips

Mina skrivtips: Ge aldrig upp!

Detta motto från ett hotellgym i Oslo går att applicera även på sitt skrivande.

Det här är nog ett av mina viktigaste skrivtips: Ge aldrig upp! Eller: Sluta inte när du är trött, sluta när du är klar. (Som den här väggkonsten på ett hotellgym i Oslo sa.)

Det kommer finnas stunder när du är så trött på ditt manus att du vill kräkas på det och känner för att ge upp. Gör inte det! Kämpa på! För som någon sa: ”Vad har alla utgivna böcker gemensamt? Att författarna aldrig gav upp!” Det tänker jag på ibland när skrivandet känns motigt, och jag hoppas att den tanken också kan hjälpa någon annan att orka ta ett steg till när ”skrivarresan” känns lång.

Din bok kommer ju aldrig att ges ut, om den aldrig blir färdig.

Så ge aldrig upp! Aldrig.

När det kommer till att ta sig an ett stort projekt som att skriva en bok, som kan ta åratal, är envishet en dygd. Att jag är envis som en åsna är kanske en av mina främsta styrkor när det gäller skrivande.

”Fortsätt simma! Fortsätt simma!” – Doris, Hitta Nemo

En reaktion till “Mina skrivtips: Ge aldrig upp!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s