Böcker

Kommer februari 2021: Solens dotter

En kvinna med hemliga förmågor.
En man med ett uppdrag.
En av dem måste dö.

Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste.

Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen.

Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira.

Men profetian är tydlig. En av dem måste dö.

Min debutroman Solens dotter, en fantasy romance som är den första fristående boken i serien Gudablod, utkommer i februari 2021 på Seraf förlag.

Förlag: Seraf förlag
Förbeställ: Kontakta mig via e-post eller via formuläret på sidan Kontakt, så skriver jag upp dig på intresselistan och du får ett personligt mejl direkt när boken finns att köpa! Glöm inte att ange din e-postadress.
ISBN: 978-91-88487-67-4

”Inser att jag vill läsa om den. Alltså så sjukt bra … Jag dör! Kan knappt vänta tills den kommer ut …” – Jouleen, testläsare

Noveller

Kommer 2021: Jakten på uppfinnarens hemlighet – antologi med sci-fi-/steampunktema
Wilhelmina Olofsdotters far har blivit mördad. I anteckningsboken han lämnat efter sig söker hon svaren på varför och vem som kan ha velat honom så illa. Knappt har hon fått sin far i jorden förrän en man bryter sig in i hennes hem om natten. Edvin von Gripenwärn kallar sig gentlemannatjuv och han vill åt anteckningsboken. När det visar sig att stadens värsta kriminella också är ute efter boken och dess hemligheter, tvingas Wilhelmina välja mellan att ensam möta ett hänsynslöst ångmotorvelocipedgäng eller att slå sig ihop med den hale Edvin. Välkommen till ett alternativt Stockholm i mitten av 1880-talet …
Min steampunk romance Jakten på uppfinnarens hemlighet är ett mysterium i högt tempo om en uppfinning som folk är beredda att döda för. Den kommer att publiceras i en antologi med sci-fi- och steampunknoveller under 2021.
Förlag: Everlasting Publisher, Int.

Och staden stod i brand – Höstglöd
I ett Stockholm i en nära framtid där klimatet löpt amok, går preppern Vega bara och väntar på katastrofen, när hon inte dagdrömmer om sin granne, den framgångsrike romanceförfattaren Adrian som inte tycks veta att hon finns. När katastrofen väl inträffar ställs hon inför valet att rädda sig själv eller riskera sin egen säkerhet för grannen hon aldrig vågat prata med.
Min dystopiska romans Och staden stod i brand är publicerad i Höstglöd, en antologi fylld av varma känslor och fallna världar.
Förlag: Seraf förlag
Köp: Köp ett signerat ex direkt från mig eller köp i nätbokhandeln.

”Läst de fyra första novellerna i antologin Höstglöd. En bok med totalt fjorton noveller av lika många olika författare. En härlig blandning kan jag tänka. Svårt att gradera poäng men personligen – av dessa fyra lästa – ger jag @anna.m.granberg en extra 🌟 Skulle dessutom gärna se en fortsättning…”@rositasoderstrom

”Ja tyckte jättemycket om den! Enda nackdelen var att den var lite kort, blev nyfiken på hur det skulle fortsätta 😉 Otäck dystopi som tyvärr känns som att delar av det skulle kunna hända inom en inte alltför avlägsen framtid 😳@systrarnaleosbokprat

”tyckte mycket om den! Bra karaktärer bla. 👏🏻 Men också lite ”väl” otäck för mig, känns ju som att det absolut skulle kunna hända i en inte alltför avlägsen framtid..” ”Den var riktigt bra tycker jag! Enda felet var att den tog slut, vill ju veta hur det går för dem… 😄😉@mjaurimakes

Bevararna (Skuggdepartementet #2) – Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting
Personer försvinner spårlöst i Hälsingland och de enda som ser kopplingen mellan de försvunna är de paranormala utredarna på den hemliga myndigheten Skuggdepartementet. Men vem – eller vad – är det som lurar i de djupa Hälsingeskogarna? Och ska utredarna hinna stoppa förövaren innan det är för sent?
Min urban fantasy-novell Bevararna är publicerad i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting. Som alla noveller i antologin utspelar den sig på en befintlig plats i Hälsingland. Alla författare har också en anknytning till landskapet.
Förlag: Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag (2020)
Köp: Köp ett signerat ex direkt från mig (OBS! Endast två ex kvar, så passa på!) eller köp i nätbokhandeln.

”Har precis läst Bevararna. Gillar idén skarpt! Tack för en trevlig lässtund. 🙏 – Michèle Glatthard, författare

Ljuva toner i natten – En yngre man
Ljuva toner i natten är en feelgood/romance om musikens kraft och om hur mötet med en annan människa kan ge en tillbaka något man trott att man förlorat.
Novellen är publicerad i antologin En yngre man.
Förlag: Joelsgården förlag (2019)
Köp: Köp ett signerat ex direkt från mig eller köp i nätbokhandeln.
Den finns också som e-bok på bl.a. Storytel.

Tomteupproret (Skuggdepartementet #1) – Jul igen
Gårdstomtarna har fått nog och ställer till problem i Stockholm. Kommer de paranormala utredarna vid den hemliga myndigheten Skuggdepartementet hinna stoppa tomtarna innan julen blir förstörd?
Min urban fantasy-novell Tomteupproret är publicerad i antologin Jul igen.
Förlag: Nohiding förlag (2019)
Köp: Köp ett signerat ex direkt från mig eller köp i nätbokhandeln.

”Novellkalendern Jul igen bestod av en blandning av mys, spänning och skräck. Men alla noveller hade fantastiken gemensamt. Två av mina favoriter där blev En önskan till jul av @phoenixpatricia och Tomteupproret av @anna.m.granberg” – Sara Dalengren, författare

”Nu har jag läst din novell Tomteupproret. Den får 🎅🎅🎅🎅🎅 av tomtefar själv!” – Stefan, läsare

Marionettspelaren – Stora dockantologin
Om människor blev till marionetter i dina händer, vad skulle du göra?
Min skräcknovell Marionettspelaren är en av novellerna i Stora dockantologin.
Förlag: Magic Frigren Press (2019)
Köp: Köp ett signerat ex direkt från mig (OBS! Endast ett ex kvar, så passa på!) eller köp i nätbokhandeln.

”Tycker verkligen om din novell! Spännande och mörk och den griper verkligen tag i en!” – Magic Frigren, författare

Dikter

Rum 331 : 47 dikter
Jag medverkar med tre dikter och en sonett i Rum 331 : 47 dikter, en antologi av de studerande på Skrivarakademins skrivarlinje 2014. Sexton poeter presenterar egna dikter och en sonettkrans som de skrivit tillsammans. Med förord av poeten Anna Hallberg.
Förlag: Vulkan (2014)
Köp: Köp i nätbokhandeln.