Om Anna Granberg

Författarporträtt av Anna Granberg.
Foto: bjornfotograf.se
Anna Granberg
Foto: Björn Mattisson-Richter

Anna Granberg är författare och skriver fantastik och romance, allra helst i kombination. Hennes debutroman Solens dotter, en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret, släpptes i februari 2021 på Seraf förlag. Hon är också aktuell med tävlingsvinnande noveller i antologierna Sommarväsen, Under en ny sol, Höstglöd, Hälsingesagor, Jul igen, En yngre man och Stora dockantologin.

Anna har en examen i journalistik och har också gått flera skrivarkurser på Södertörns högskola, Skrivarakademin och Sundbybergs folkhögskola. Hon har jobbat många år med kommunikation i Huddinge kommun och på Regeringskansliet men är nu egenföretagare och satsar helhjärtat på skrivandet.

Anna är född 1980 och bor i Stockholm med sin familj. När hon inte skriver tycker hon om att läsa, resa, promenera, jogga och åka snowboard.

För närvarande redigerar Anna uppföljaren till sin debutroman, Månens son – andra boken i Gudablod, som planeras publiceras 2022, samt skriver råmanus till den tredje boken, som går under arbetsnamnet Åskans arvtagare.

Hon arbetar också på en julromance i kortformat, Insnöad.

Bibliografi

Romaner:

Solens dotter (Seraf förlag, 2021)

Noveller:

Mörkerskuld i antologin Sommarväsen (Nohiding förlag, 2021)
Jakten på uppfinnarens hemlighet i antologin Under en ny sol (Everlasting Publisher Int., 2021)
Och staden stod i brand i antologin Höstglöd (Seraf förlag, 2020)
Bevararna i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting (Litteraturföreningen Hälsingesagor/Fåglar förlag, 2020)
Ljuva toner i natten i antologin En yngre man (Joelsgården förlag, 2019)
Tomteupproret i antologin Jul igen (Nohiding förlag, 2019)
Marionettspelaren i antologin Stora dockantologin (Magic Frigren Press, 2019)

Dikter:

– Fyra dikter i antologin Rum 331 : 47 dikter (Vulkan, 2014)

Utmärkelser

2021: Mörkerskuld valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och kommer att publiceras i antologin Sommarväsen, som ges ut av Nohiding förlag i maj 2021.
2020: Jakten på uppfinnarens hemlighet valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och kommer att publiceras i antologin Under en ny sol, som ges ut av Everlasting Publisher 2021.
2020: Och staden stod i brand valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Höstglöd, som gavs ut av Seraf förlag hösten 2020.
2019: Bevararna valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting, som gavs ut i mars 2020 av Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag.
2019: Ljuva toner i natten valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin En yngre man, som gavs ut hösten 2019 av Joelsgården förlag.
2019: Marionettspelaren valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Stora dockantologin, som gavs ut hösten 2019 av Magic Frigren Press.
2019: Solens dotter valdes ut som ett av de tre bästa inskickade manusen i maj-juni hos Fantasiförlaget.
2019: Tomteupproret valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Jul igen, som gavs ut hösten 2019 av Nohiding förlag.