Om Anna Granberg

Författarporträtt av Anna Granberg.
Foto: bjornfotograf.se
Anna Granberg
Foto: Björn Mattisson-Richter

Anna Granberg är författare och skriver fantastik och romance, allra helst i kombination. Hennes debutroman Solens dotter, en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret, släpptes i februari 2021 på Seraf förlag och har tagits emot mycket väl av läsarna. Den släpps som ljudbok våren 2022. Uppföljaren Månens son kommer ut hösten 2022.

Anna är också aktuell med tävlingsvinnande noveller i sju antologier. Under våren 2022 ska hon hålla en distanskurs i att skriva fantasy för Studieförbundet Vuxenskolan.

Anna har en examen i journalistik och har också gått ett flertal skrivarkurser på Södertörns högskola, Skrivarakademin och Sundbybergs folkhögskola, motsvarande flera års heltidsstudier. Hon har jobbat många år med kommunikation i Huddinge kommun och på Regeringskansliet men är nu egenföretagare och satsar helhjärtat på skrivandet.

Anna är född 1980 och bor i Stockholm med sin familj.

Du kan boka Anna för författarbesök och/eller skrivarworkshops på skolor och bibliotek. Anna är medlem i Författarcentrum Öst och följer deras rekommendationer för arvodering av författarbesök. Länk till bokning via Författarcentrum

Bibliografi

Romaner:

Solens dotter (Seraf förlag, 2021)

Kommande:
Månens son (Seraf förlag, 2022)

Noveller:

Mörkerskuld i antologin Sommarväsen (Nohiding förlag, 2021)
Jakten på uppfinnarens hemlighet i antologin Under en ny sol (Everlasting Publisher Int., 2021)
Och staden stod i brand i antologin Höstglöd (Seraf förlag, 2020)
Bevararna i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting (Litteraturföreningen Hälsingesagor/Fåglar förlag, 2020)
Ljuva toner i natten i antologin En yngre man (Joelsgården förlag, 2019)
Tomteupproret i antologin Jul igen (Nohiding förlag, 2019)
Marionettspelaren i antologin Stora dockantologin (Magic Frigren Press, 2019)

Dikter:

– Fyra dikter i antologin Rum 331 : 47 dikter (Vulkan, 2014)

Utmärkelser

2021: Mörkerskuld valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Sommarväsen, som gavs ut av Nohiding förlag sommaren 2021.
2020: Jakten på uppfinnarens hemlighet valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Under en ny sol, som gavs ut av Everlasting Publisher sommaren 2021.
2020: Och staden stod i brand valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Höstglöd, som gavs ut av Seraf förlag hösten 2020.
2019: Bevararna valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting, som gavs ut i mars 2020 av Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag.
2019: Ljuva toner i natten valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin En yngre man, som gavs ut hösten 2019 av Joelsgården förlag.
2019: Marionettspelaren valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Stora dockantologin, som gavs ut hösten 2019 av Magic Frigren Press.
2019: Solens dotter valdes ut som ett av de tre bästa inskickade manusen i maj-juni hos Fantasiförlaget.
2019: Tomteupproret valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Jul igen, som gavs ut hösten 2019 av Nohiding förlag.