Om Anna Granberg

Anna Granberg.
Foto: bjornfotograf.se

Författare som skriver fantastik och romance för unga vuxna och vuxna. Anna Granberg romandebuterar med Solens dotter på Seraf förlag februari 2021. Hon är aktuell med noveller i antologierna Hälsingesagor, Höstglöd, Jul igen, En yngre man och Stora dockantologin.

Anna är född 1980 och bor i Stockholm med sin familj. Hon är utbildad journalist och har gått flera skrivarkurser på Södertörns högskola, Skrivarakademin och Sundbybergs folkhögskola. På fritiden tycker hon om att läsa, resa, promenera, jogga och åka snowboard.

För närvarande skriver Anna på en serie fantasy romance-böcker:

Solens dotter, första boken i Gudablod: Kommer februari 2021 på Seraf förlag!
Månens son, andra boken i Gudablod: Under redigering
Åskans barnbarn, tredje boken i Gudablod: Skriver råmanus

Hon arbetar också på en julroman i kortformat inom genren feelgood/romance:

Insnöad (arbetsnamn): Skriver råmanus

Bibliografi

Böcker:

Kommande:
Solens dotter (Seraf förlag, 2021)

Noveller:

Bevararna i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting (Litteraturföreningen Hälsingesagor/Fåglar förlag, 2020)
Ljuva toner i natten i antologin En yngre man (Joelsgården förlag, 2019)
Tomteupproret i antologin Jul igen (Nohiding förlag, 2019)
Marionettspelaren i antologin Stora dockantologin (Magic Frigren Press, 2019)

Kommande:
Och staden stod i brand i antologin Höstglöd (Seraf förlag, 2020)

Dikter:

– Fyra dikter i antologin Rum 331 : 47 dikter (Vulkan, 2014)

Utmärkelser

2020: Och staden stod i brand valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och kommer att publiceras i antologin Höstglöd, som ges ut av Seraf förlag hösten 2020.
2019: Bevararna valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting, som gavs ut i mars 2020 av Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag.
2019: Ljuva toner i natten valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin En yngre man, som gavs ut hösten 2019 av Joelsgården förlag.
2019: Marionettspelaren valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Stora dockantologin, som gavs ut hösten 2019 av Magic Frigren Press.
2019: Solens dotter valdes ut som ett av de tre bästa inskickade manusen i maj-juni hos Fantasiförlaget.
2019: Tomteupproret valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Jul igen, som gavs ut hösten 2019 av Nohiding förlag.