Om Anna Granberg

Författarporträtt av Anna Granberg.
Foto: bjornfotograf.se
Anna Granberg
Foto: Björn Mattisson-Richter

Anna Granberg är författare och skriver fantastik och romance, allra helst i kombination. Hennes debutroman Solens dotter, en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret, släpptes i februari 2021 på Seraf förlag och har tagits emot mycket väl av läsarna. Den släpptes även som ljudbok i mars 2022. Uppföljaren Månens son kommer i september 2022.

Anna är också aktuell med tävlingsvinnande noveller i sju antologier, och har även fått två noveller publicerade i veckotidningen Året Runt. Hon håller också distanskurser i att skriva fantasy för Studieförbundet Vuxenskolan.

Anna har en examen i journalistik och har också gått ett flertal skrivarkurser på Södertörns högskola, Skrivarakademin och Sundbybergs folkhögskola. Hon har jobbat många år med kommunikation i Huddinge kommun och på Regeringskansliet men är nu egenföretagare och satsar helhjärtat på skrivandet.

Anna är född 1980 och bor i Stockholm med sin familj.

Du kan boka Anna för författarbesök och/eller skrivarworkshops på skolor och bibliotek. Anna är medlem i Författarcentrum Öst och följer deras rekommendationer för arvodering av författarbesök. Länk till bokning via Författarcentrum

Bibliografi

Romaner:

Solens dotter (Seraf förlag, 2021)

Kommande:
Månens son (Seraf förlag, 2022)

Noveller:

Livets träd i Året Runt nr 18/2022
Ljuva toner i mörkret i Året Runt nr 2/2022 (tidigare publicerad med titeln Ljuva toner i natten i antologin En yngre man)
Mörkerskuld i antologin Sommarväsen (Nohiding förlag, 2021)
Jakten på uppfinnarens hemlighet i antologin Under en ny sol (Everlasting Publisher Int., 2021)
Och staden stod i brand i antologin Höstglöd (Seraf förlag, 2020)
Bevararna i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting (Litteraturföreningen Hälsingesagor/Fåglar förlag, 2020)
Ljuva toner i natten i antologin En yngre man (Joelsgården förlag, 2019)
Tomteupproret i antologin Jul igen (Nohiding förlag, 2019)
Marionettspelaren i antologin Stora dockantologin (Magic Frigren Press, 2019)

Dikter:

– Fyra dikter i antologin Rum 331 : 47 dikter (Vulkan, 2014)

Utmärkelser

2021: Mörkerskuld valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Sommarväsen, som gavs ut av Nohiding förlag sommaren 2021.
2020: Jakten på uppfinnarens hemlighet valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Under en ny sol, som gavs ut av Everlasting Publisher sommaren 2021.
2020: Och staden stod i brand valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Höstglöd, som gavs ut av Seraf förlag hösten 2020.
2019: Bevararna valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting, som gavs ut i mars 2020 av Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag.
2019: Ljuva toner i natten valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin En yngre man, som gavs ut hösten 2019 av Joelsgården förlag.
2019: Marionettspelaren valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Stora dockantologin, som gavs ut hösten 2019 av Magic Frigren Press.
2019: Solens dotter valdes ut som ett av de tre bästa inskickade manusen i maj-juni hos Fantasiförlaget.
2019: Tomteupproret valdes ut som en av vinnarna i en novelltävling och publicerades i antologin Jul igen, som gavs ut hösten 2019 av Nohiding förlag.