Noveller och dikter

Noveller

Jakten på uppfinnarens hemlighet – Under en ny sol

Wilhelmina Olofsdotters far har blivit mördad. I anteckningsboken han lämnat efter sig söker hon svaren på varför och vem som kan ha velat honom så illa. Knappt har hon fått sin far i jorden förrän en man bryter sig in i hennes hem om natten. Edvin von Gripenwärn kallar sig gentlemannatjuv och han vill åt anteckningsboken. När det visar sig att stadens värsta kriminella också är ute efter boken och dess hemligheter, tvingas Wilhelmina välja mellan att ensam möta ett hänsynslöst ångmotorvelocipedgäng eller att slå sig ihop med den hale Edvin. Välkommen till ett alternativt Stockholm i mitten av 1880-talet …

Jakten på uppfinnarens hemlighet är en steampunk romance, ett mysterium i högt tempo om en uppfinning som folk är beredda att döda för. Den är publicerad i novellantologin Under en ny sol.

Förlag: Everlasting Publisher, Int. (2021)
Köp: Skicka ett meddelande om du är intresserad av att köpa ett signerat ex direkt från mig, eller köp i nätbokhandeln.

Mörkerskuld – Sommarväsen

Allt man gör får konsekvenser.
Vissa saker ångrar man.
Att han knuffade henne från Västerbron var inte en sådan sak.
Men det borde det kanske ha varit.

Mörkerskuld är en gotisk skräcknovell i modern tappning. Den är publicerad i novellantologin Sommarväsen.

Förlag: Nohiding förlag (2021)
Köp: Köp ett signerat ex av mig för 159 kr (+ ev. frakt) (OBS! Endast ett ex kvar, så passa på!) eller köp i nätbokhandeln.

Och staden stod i brand – Höstglöd

I ett Stockholm i en nära framtid där klimatet löpt amok, går preppern Vega och väntar på katastrofen, när hon inte dagdrömmer om sin granne, den framgångsrike romanceförfattaren Adrian som inte tycks veta att hon finns. När katastrofen väl inträffar ställs hon inför valet att rädda sig själv eller riskera sin egen säkerhet för grannen hon aldrig vågat prata med.

Den dystopiska romansen Och staden stod i brand är publicerad i Höstglöd, en antologi fylld av varma känslor i fallna världar.

Förlag: Seraf förlag (2020)
Köp: Boken är slutsåld hos förlaget, men du kan köpa ett signerat ex av mig för 140 kr (+ ev. frakt). (OBS! Endast ett fåtal ex kvar, så passa på!) Den finns också som e-bok i nätbokhandeln och på bl.a. Nextory.

Sagt om Och staden stod i brand:

@rositasoderstrom

”Läst de fyra första novellerna i antologin Höstglöd. En bok med totalt fjorton noveller av lika många olika författare. En härlig blandning kan jag tänka. Svårt att gradera poäng men personligen – av dessa fyra lästa – ger jag @anna.m.granberg en extra 🌟 Skulle dessutom gärna se en fortsättning…”

Mattias Lönnqvist, författare

Några berättelser stack ut lite extra, var de som var min största behållning med samlingen. Jag väljer att lyfta fem stycken.
1. Och staden stod i brand av Anna Granberg. Det är den novell som ligger närmast i tid, dvs det här skulle mycket väl kunna ske i närtid (typ om 10 år) och det är en dystopisk värld som skapas med enkla medel, dvs utan att lägga till särskilt mycket. Just därför känns den så nära, som om det här skulle kunna hända snart.”

@mjaurimakes

”tyckte mycket om den! Bra karaktärer bla. 👏🏻 Men också lite ”väl” otäck för mig, känns ju som att det absolut skulle kunna hända i en inte alltför avlägsen framtid.. (…) Den var riktigt bra tycker jag! Enda felet var att den tog slut, vill ju veta hur det går för dem… 😄😉

@paltbarn

”Bra och läsvärd, ligger lite i tiden också. (…) @anna.m.granberg ser fram emot att läsa mer av dig i framtiden. 💚”

@systrarnaleosbokprat

”tyckte jättemycket om den! Enda nackdelen var att den var lite kort, blev nyfiken på hur det skulle fortsätta 😉 Otäck dystopi som tyvärr känns som att delar av det skulle kunna hända inom en inte alltför avlägsen framtid 😳

Bevararna (Skuggdepartementet #2) – Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting

Personer försvinner spårlöst i Hälsingland och de enda som ser kopplingen mellan de försvunna är de paranormala utredarna på den hemliga myndigheten Skuggdepartementet. Men vem – eller vad – är det som lurar i de djupa Hälsingeskogarna? Och ska utredarna hinna stoppa förövaren innan det är för sent?

Urban fantasy-novellen Bevararna är publicerad i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting. Antologin är full av fantastiknoveller som utspelar sig i Hälsingland, skrivna av författare som alla har en koppling till landskapet.

Förlag: Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag (2020)
Köp: Köp ett signerat ex av mig för 150 kr (+ ev. frakt) (OBS! Endast ett fåtal ex kvar, så passa på!) eller köp i nätbokhandeln.

Sagt om Bevararna:

Michèle Glatthard, författare

”Har precis läst Bevararna. Gillar idén skarpt! Tack för en trevlig lässtund. 🙏

@mariastrevligabocker

”Din novell i Hälsingesagor är jättebra! 💕”

Ljuva toner i natten – En yngre man

Ljuva toner i natten är en feelgood/romance om musikens kraft och om hur mötet med en annan människa kan ge en tillbaka något man trott att man förlorat.

Kärleksnovellen Ljuva toner i natten är publicerad i antologin En yngre man. Antologin skildrar relationer mellan en yngre man och en äldre kvinna, problem som kan uppstå om åldersskillnaden är stor och visar att fördomar kan övervinnas på olika sätt.

Förlag: Joelsgården förlag (2019)
Köp: Köp ett signerat ex av mig för 160 kr (+ ev. frakt) eller köp i nätbokhandeln.
Den finns också som e-bok på bl.a. Storytel.

Tomteupproret (Skuggdepartementet #1) – Jul igen

Gårdstomtarna har fått nog och ställer till problem i Stockholm. Kommer de paranormala utredarna vid den hemliga myndigheten Skuggdepartementet hinna stoppa tomtarna innan julen blir förstörd?

Urban fantasy-novellen Tomteupproret är publicerad i antologin Jul igen, en adventskalender i bokform. Ingen julberättelse är den andra lik. Mysiga sagor blandas med nytänkande verk i en härlig, ibland skrämmande, julstämningskompott.

Förlag: Nohiding förlag (2019)
Köp: Boken är slutsåld hos förlaget, men du kan köpa ett signerat ex av mig för 150 kr (+ ev. frakt).

Sagt om Tomteupproret:

Sara Dalengren, författare

”Novellkalendern Jul igen bestod av en blandning av mys, spänning och skräck. Men alla noveller hade fantastiken gemensamt. Två av mina favoriter där blev En önskan till jul av @phoenixpatricia och Tomteupproret av @anna.m.granberg

Stefan

”Nu har jag läst din novell Tomteupproret. Den får 🎅🎅🎅🎅🎅 av tomtefar själv!”

Betyg: 5 av 5.

Marionettspelaren – Stora dockantologin

Om människor blev till marionetter i dina händer, vad skulle du göra?

Marionettspelaren är en gotisk skräcknovell i modern tappning och är publicerad i Stora dockantologin. I denna samling finns noveller med fokus på allt från skräck, magi och science fiction till relationer och sex. Gemensamt för dem alla är att de på ett eller annat sätt är inspirerade av dockor.

Förlag: Magic Frigren Press (2019)
Köp: Köp ett signerat ex av mig för 175 kr (+ ev. frakt) (OBS! Endast ett ex kvar, så passa på!) eller köp i nätbokhandeln.

Sagt om Marionettspelaren:

Magic Frigren, författare

”Tycker verkligen om din novell! Spännande och mörk och den griper verkligen tag i en!”

Dikter

Fyra dikter – Rum 331 : 47 dikter

Anna Granberg medverkar med tre dikter och en sonett i Rum 331 : 47 dikter, en antologi av de studerande på Skrivarakademins skrivarlinje 2014. Sexton poeter presenterar egna dikter och en sonettkrans som de skrivit tillsammans. Med förord av poeten Anna Hallberg.

Förlag: Vulkan (2014)
Köp: Köp i nätbokhandeln.