Noveller och dikter

Noveller

Livets träd – Året Runt nr 18/2022

En novell berättad ur naturens perspektiv.

”Jag står i parken och sträcker mina mäktiga grenar mot himlen. En liten pojke leker bland mina blad. Men så faller pojken och jag hinner inte fånga hans späda kropp.”

Feelgood-novellen Livets träd publicerades i Året Runt nr 18/2022.

Tidskrift: Året Runt (nr 18/2022)

Ljuva toner i mörkret – Året Runt nr 2/2022

Sensuell novell om återupplivade känslor.

”Med bultande hjärta stannade Marie vid dörren som stod på glänt. Det var inte meningen att hon skulle gå in, men musiken gick inte att värja sig mot. Hon skulle bara lyssna lite.”

Romancenovellen Ljuva toner i mörkret publicerades i Året Runt nr 2/2022. Novellen är tidigare publicerad i sitt originalutförande med titeln Ljuva toner i natten i antologin En yngre man.

Tidskrift: Året Runt (nr 2/2022)

Jakten på uppfinnarens hemlighet – Under en ny sol

Wilhelmina Olofsdotters far har blivit mördad. I anteckningsboken han lämnat efter sig söker hon svaren på varför och vem som kan ha velat honom så illa. Knappt har hon hunnit begrava sin far förrän en man bryter sig in i hennes hem om natten. Edvin von Gripenwärn kallar sig gentlemannatjuv och han vill åt anteckningsboken. När det visar sig att stadens värsta kriminella också är ute efter boken och dess hemligheter, tvingas Wilhelmina välja mellan att ensam möta ett hänsynslöst ångmotorvelocipedgäng eller att slå sig ihop med den hale Edvin. Välkommen till ett alternativt Stockholm i mitten av 1880-talet …

Jakten på uppfinnarens hemlighet är en steampunk romance, ett mysterium i högt tempo om en uppfinning som folk är beredda att döda för. Den är publicerad i novellantologin Under en ny sol.

Förlag: Everlasting Publisher, Int. (2021)

Mörkerskuld – Sommarväsen

Allt man gör får konsekvenser.
Vissa saker ångrar man.
Att han knuffade henne från Västerbron var inte en sådan sak.
Men det borde det kanske ha varit.

Mörkerskuld är en gotisk skräcknovell i modern tappning. Den är publicerad i novellantologin Sommarväsen.

Förlag: Nohiding förlag (2021)

Och staden stod i brand – Höstglöd

I ett Stockholm i en nära framtid där klimatet löpt amok, går preppern Vega bara och väntar på katastrofen när hon inte dagdrömmer om sin granne, den framgångsrike romanceförfattaren Adrian. Tyvärr tycks han inte veta att hon finns. När katastrofen väl inträffar ställs hon inför valet att rädda sig själv eller riskera sin egen säkerhet för grannen hon aldrig vågat prata med.

Den dystopiska romansen Och staden stod i brand är publicerad i Höstglöd, en antologi fylld av varma känslor i fallna världar.

Förlag: Seraf förlag (2020)

Bevararna (Skuggdepartementet #2) – Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting

Personer försvinner spårlöst i Hälsingland och de enda som ser kopplingen mellan de försvunna är de paranormala utredarna på den hemliga myndigheten Skuggdepartementet. Men vem – eller vad – är det som lurar i de djupa Hälsingeskogarna? Och ska utredarna hinna stoppa förövaren innan det är för sent?

Urban fantasy-novellen Bevararna är publicerad i antologin Hälsingesagor om älvor, kanoter och magiska ting. Antologin är full av fantastiknoveller som utspelar sig i Hälsingland, skrivna av författare som alla har en koppling till landskapet.

Förlag: Litteraturföreningen Hälsingesagor i samarbete med Fåglar förlag (2020)

Ljuva toner i natten – En yngre man

En hoppfull feelgood/romance om musikens kraft och om hur mötet med en annan människa kan ge en tillbaka något man trott att man förlorat.

Romancenovellen Ljuva toner i natten är publicerad i antologin En yngre man. Antologin skildrar relationer mellan en yngre man och en äldre kvinna, problem som kan uppstå om åldersskillnaden är stor och visar att fördomar kan övervinnas på olika sätt.

Förlag: Joelsgården förlag (2019)

Tomteupproret (Skuggdepartementet #1) – Jul igen

Gårdstomtarna har fått nog och ställer till problem i Stockholm. Kommer de paranormala utredarna vid den hemliga myndigheten Skuggdepartementet hinna stoppa tomtarna innan julen blir förstörd?

Urban fantasy-novellen Tomteupproret är publicerad i antologin Jul igen, en adventskalender i bokform. Ingen julberättelse är den andra lik. Mysiga sagor blandas med nytänkande verk i en härlig, ibland skrämmande, julstämningskompott.

Förlag: Nohiding förlag (2019)

Marionettspelaren – Stora dockantologin

Om människor blev till marionetter i dina händer, vad skulle du göra?

Marionettspelaren är en gotisk skräcknovell i modern tappning och är publicerad i Stora dockantologin. I denna samling finns noveller med fokus på allt från skräck, magi och science fiction till relationer och sex. Gemensamt för dem alla är att de på ett eller annat sätt är inspirerade av dockor.

Förlag: Magic Frigren Press (2019)

Dikter

Fyra dikter – Rum 331 : 47 dikter

Anna Granberg medverkar med tre dikter och en sonett i Rum 331 : 47 dikter, en antologi av de studerande på Skrivarakademins skrivarlinje 2014. Sexton poeter presenterar egna dikter och en sonettkrans som de skrivit tillsammans. Med förord av poeten Anna Hallberg.

Förlag: Vulkan (2014)