Skrivtips

Mina skrivtips: Ha alltid med dig papper och penna

Anteckningsboken är alltid med. Här på ett hotellrum i Oslo.

Dagens skrivtips är: Bär alltid med dig en fin anteckningsbok och en penna och använd dem när du får några minuter över, till exempel på bussen eller tåget till eller från jobbet eller under lunchrasten!

Varför ska den vara fin? För då kommer du att vilja använda den! 😉

Bara öppna anteckningsboken, sätt på någon inspirerande musik i hörlurarna om du vill, sätt pennan mot pappret och se vad som kommer ut. Oddsen är goda att du faktiskt får en idé eller kommer på något textfragment till din bok om du bara utnyttjar de där extra minuterna under din dag till att fokusera på din historia.

Ibland skriver jag i mobiltelefonen också, om jag får en idé som jag måste skriva ner snabbt för att inte glömma, men det är så lätt att bli distraherad när man använder telefonen, med internet, sociala medier och så vidare. Ett tomt papper distraherar mig inte.

Jag skrev faktiskt ungefär tio procent av bok nummer tre i min fantasy romance-serie på ett par månader på det här sättet, redan innan jag officiellt ens hade börjat skriva den.

Sommaren 2018 bar jag runt en anteckningsbok i handväskan i fyra olika länder. Det är nog någon sorts personligt rekord. Den här bilden är från ett hotellrum i Oslo, Norge, där det blev några rader till kvällsteet. Just denna anteckningsbok köpte jag i present till mig själv på Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården när jag där skrivit klart råmanuset till andra boken i min fantasy romance-serie.

En reaktion till “Mina skrivtips: Ha alltid med dig papper och penna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s